شوک آینده اثر آلوین تافلر

کتاب شوک آینده ثمره‌ی ده سال مطالعه و تحقیق الوین تافلر درباره‌ی علم و دانش و تکولوژی است که آینده‌ای سراسر تغییریافته را پیشبینی می‌کند. به عقیده‌ی وی آینده‌ی انسان معاصر در موارد گوناگون بسیاری، دیگر تداوم گذشته را نخواهد داشت. گسستگی‌های پی‌درپی و گسترده‌ای، پیوند آدمی را با گذشته‌اش قطع خواهد کرد و از حد توان و ظرفیت بشر برای تحمل تغییرات فراتر خواهد رفت. در چنین دنیای ناپایداری، کدام ستون محکم می‌تواند بشر را در برابر سیلابِ آینده و پدیده‌های ناگهانی و گذرا حفظ کند؟!

شوک آینده به وضوح تمدن در حال ظهور جهانی را توصیف می کند: زندگی خانوادگی فردا ، ظهور مشاغل جدید ، خرده فرهنگ ها ، سبک زندگی و روابط انسانی … این کتاب با انفجار کلیشه های بی شماری درباره امروز، دنیای فردا را روشن می کند. این کتاب باعث فریب ، تحریک ، ترساندن ، تشویق و مهمتر از همه تغییر همه افرادی خواهد شد که آن را می خوانند.

آلوین تافلرالوین تافلر می‌گوید: «بشر دچار بیماری تغییر شده؛ چرا که قادر نیست خودش را با سرعت تغییر محیط پیرامون خود تطبیق دهد.» گرچه پاره‌ای از این تغییرات گریزناپذیرند؛ اما بخشی از آن‌ها هدایت‌ نشده و بیهوده هستند. او رسالت انسان و جوامع بشری معاصر را هشیاری در برابر روند تحولات و شناخت و هدایت تغییرات در مسیر حفاظت از مردم در
برابر شوک آینده می‌داند. تفکرات نوین تافلر و اطلاعاتی که در کتاب شوک آینده با زبانی بی‌ تکلف و ساده شرح داده شده‌اند، گرچه ساختارشکنانه به نظر می‌رسند، اما می‌توانند ناجی انسان‌ها در مقابل شوکی سنگین از هجوم تغییرات غیر ضروری باشند.

خلاصه کتاب 

در همین ابتدا باید گفت که کتاب شوک آینده مربوط به زمان حال است و بیشتر برای امروز ما قرار است کاری کند. کتاب حاضر درباره آنچه امروز برای مردم و گروه های اجتماعی در حال رخ دادن است قرار است روشنگری نماید. قرار است در این کتاب بر روی تغییر سریع در جوامع و پیشرفت های سرارسیمه بحث کنیم. باید گفت که این تغییرات سریع محصولات ، جوامع ، سازمانها و نهاد ها حتی بر روی الگوهای دوستی و عشق ما تأثیر می گذارد.

شوک آینده به وضوح تمدن در حال ظهور جهانی را توصیف می کند: زندگی خانوادگی فردا ، ظهور مشاغل جدید ، خرده فرهنگ ها ، سبک زندگی و روابط انسانی … این کتاب با انفجار کلیشه های بی شماری درباره امروز، دنیای فردا را روشن می کند. این کتاب باعث فریب ، تحریک ، ترساندن ، تشویق و مهمتر از همه تغییر همه افرادی خواهد شد که آن را می خوانند.

شوک آینده کتابی است که تافلر در آن معتقد است آینده در موارد بسیاری دیگر تداوم گذشته نیست و بشر دچار بیماری تغییر شده است؛ چون نمی‌تواند خودش را با سرعت تغییر محیط پیرامونش تطبیق دهد. گرچه پاره‌ای ازین تغییرات گریزناپذیرند اما بخشی از آنها هدایت‌نشده و بیهوده‌اند. تافلر در کتابش، رسالت انسان و جامعه معاصر را شناخت و هدایت تغییرات برای حفاظت بشر در برابر شوک آینده می‌داند و این سوال را طرح می‌کند که در این دنیای ناپایدارِ پدیده‌های گذرا، کدام ستون محکم می‌تواند ما را در بـرابـر سـیلاب آینده حـفظ کند؟

کتاب شوک آینده

کتاب شوک آینده

نقد کتاب شوک آینده

کتاب در شش بخش کلی تدوین شده است. «مرگ تداوم»، «ناپایداری»، «تازگی»، «تنوع و کثرث»، «محدودیت‌های انطباق‌پذیری» و «استراتژی بقا» عناوین بخش‌های کتاب هستند. این کتاب در سال ۱۹۷۰ منتشر شد که امیرحسین جهانبگلو با نام ضربه آینده و حشمت‌الله کامرانی با نام شوک آینده به فارسی ترجمه کرده‌اند.

جامعه‌ی بشری در قرن‌های اخیر، شاهد سیل تغییرات بی‌شماری بوده و تغییر نیز همواره انواع و اقسام پدیده‌های اجتماعی نوین را به همراه می‌آورد؛ از کلیساهای وهم‌انگیز گرفته تا دانشگاه‌های آزاد و حتی شهرهای علمی در قطب شمال. چگونه می‌توانیم خودمان را با چنین دنیای متغیری هم‌ساز کنیم؟  کتاب شوک آینده یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها در حوزه‌ی صنعت و فناوری است و ما را در مسیر برخورد با روند تغییرات راهنمایی می‌کند تا دچار یک شوک فرهنگی و اجتماعی تحمل‌ناپذیر نشویم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *